C. Olsson - Kaage (C) - F. Larsson
Sjösvärd

Bänken: M. Persson, Sjöberg, Osberg, Nordström, Forssten

Innan påskledigheten skulle RUF spela sin andra seriematch för säsongen. Tippade topplaget Croatia Göteborg kom till Romevi på besök.

Starten av den första halvleken var en ganska jämn historia, där de båda lagen kände på varandra. Det var ganska tillknäppt och lagen delade på bollinnehavet.

Någonstans i mitten av den första halvleken blev Croatia det första laget att ta initiativet i matchen. RUF hade en dålig period med lite sämre passningsspel, samtidigt som bortalaget var pigga framåt. Man tvingade bland annat Romelandas målvakt till en bra räddning på mållinjen efter lite kalabalik i straffområdet.

När halvleken närmade sig slutet kunde Croatia också ta ledningen. Ett fint inlägg från vänsterkanten nådde en framrusande spelare vid bortre stolpen som distinkt nickade in 0-1 i den 39:e minuten.

RUF lyckades dock resa sig ganska snabbt. I den 44:e minuten spelade inbytte Martin Persson fram Henrik Björnrud, som kunde rulla in sitt första mål för säsongen. 1-1!

Innan halvleken var över lyckades Croatia skapa en till het målchans. En vänsterytter bröt in i planen och avlossade ett skott någonstans i höjd med straffområdeslinjen, men Sjösvärd i målet kunde styra undan bollen. 1-1 i paus, efter en godkänd (men inte mycket mer) första halvlek.

Till den andra halvleken fanns gott hopp om att man skulle lyckas ta tag i matchen och jobba hem tre poäng. Tyvärr blev dock matchens sista 45 minuter en period de flesta RUF:are helst vill glömma.

Efter en jämn start på halvleken fick Croatia en hörna efter ungefär 10 minuter. Hörnan skapade viss oreda, men bollen kunde så småningom rensas undan. Förvånade RUF-spelare fick dock se domaren peka på straffpunkten. Bollen sköts därefter in i mål från elva meter, vilket så klart var en riktig kalldusch.

De 20 minuter som sedan följde var direkt usla från Romelandas sida. Croatia tog skickligt tillvara på hängande huvuden i hemmalaget och kunde snart avgöra matchen. Bara minuter efter 1-2 spelade RUF onödigt bort bollen till ett friläge för Croatia, och det stod nu 1-3. Ytterligare fem minuter senare rann man återigen igenom och kunde sätta dit 1-4. Matchen var död.

Som om eländet inte vore nog kunde Croatia också göra 1-5 efter en hörna i den 76:e minuten, efter ett passivt agerande från Romelanda i eget straffområde. Det som länge hade varit en jämn match såg nu istället ut som en promenadseger för bortalaget.

I matchens 81:a minut kunde Niklas Osberg reducera till 2-5 via en motståndarförsvarare. Under matchens slutskede hade RUF sedan ett par målchanser, men det var naturligtvis alldeles för sent. 2-5 stod sig till slutsignalen.

Sammanfattningsvis en dålig insats från Romelandas sida. Man började matchen helt OK, men efter att ha fått ett snöpligt 1-2-mål i baken vek man ner sig alldeles för lätt. Laget reste sig helt enkelt för sent för att ge sig själva chansen att ta poäng i denna match. RUF har nu fått en tråkig start på serien och får ta påskledigheten till att slicka såren för att sedan komma tillbaka starkare i matchen borta mot Bergsjö IF!